16.5 C
Braşov
27 aprilie, 2024

Viceprimar USR, anchetat de DNA. Cătălin Drulă acuză „hărțuieli” politice

Publicat la 6 februarie 2024, 22:07

Sursa foto: Facebook

Cătălin Drulă, președintele USR, a reacționat după ce procurorii DNA au anunțat că au pus-o sub urmărire penală pe Flavia Boghiu, viceprimar al municipiului Brașov. Aceasta este acuzată de abuz în serviciu, împreună cu un șef de serviciu din cadrul Primăriei pe motiv că au permis folosirea unei clădiri, în cadrul unui proiect cultural, fără aprobarea Consiliului local.

Cătălin Drulă a comentat acuzațiile aduse de DNA viceprimăriței

a municipiului Brașov. Flavia Boghiu este urmărită pentru abuz în serviciu. Ea este

pentru că ar fi permis unei asociaţii să folosească un imobil fără aprobarea Consiliului local. Procurorii vorbesc despre un prejudiciu de 304.010 lei.

Cătălin Drulă acuză hărțuieli politice

Liderul USR a reacționat după anunțul făcut de

legat de anchetarea colegei sale de partid. El acuză o acțiune de hărțuire a primarilor și viceprimarilor USR. Într-o postare pe Facebook, Cătălin Drulă susține că dosarul în care este implicată Flavia-Ramona Boghiu, viceprimar al Braşovului, absurd. Mai mult, arată el, ancheta a fost clasată în prima fază, în 2022. Dosarul a fost redeschis în mod„convenabil pentru PNL”.

„Disperarea celor care ştiu că li se apropie sfârşitul politic. Astăzi este despre hărţuirea primarilor şi viceprimarilor USR folosind instituţiile de forţă. Pe scurt, despre ce e vorba. Flavia Boghiu, viceprimarul USR al Braşovului, a fost chemată la DNA în urma unei plângeri făcute de viceprimarul PNL şi un dezvoltator imobiliar care voia să construiască blocuri pe dealurile Braşovului, dar a fost oprit de USR. E acelaşi rechin imobiliar care i-a transmis public Flaviei că vrea să o vadă în scaun cu rotile”, a transmis Cătălin Drulă într-un mesaj pe Facebook.

Politicianul a mai arătat că aleșii locali ai USR sunt hărțuiți zilnic de instituțiile aflate sub control PSD și PNL.

„Ne transmit disperaţi semnale să ne oprim. Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, vă spun din nou: nu cedăm! Alianţa Dreapta Unită merge înainte, cu şi mai multă îndârjire. Noi suntem sfârşitul puterii voastre politice şi ştiţi asta. Anul acesta, indiferent câte dosare faceţi şi ce alegeri mai comasaţi, veţi plăti pentru tot răul făcut României”, mai scrie Drulă.

Precizări despre ancheta de la Brașov

În acest context, președintele USR, Cătălin Drulă, a făcut o serie de comentarii legat de dosarul penal în care este anchetată Flavia Boghiu. El a arătat că ancheta a fost închisă, inițial, în anul 2022, și a fost redeschisă în actualul context electoral. Liderul USR menţionează că dosarul este „atât de absurd, încât a fost clasat în primă fază”, în anul 2022.

„Serviciul de Administrare Patrimoniu, instituţia care a dat în folosinţă spaţiul pentru organizarea unui eveniment cultural, era condusă, culmea ironiei, chiar de viceprimarul care a făcut plângerea penală. Un dosar atât de absurd, încât a fost clasat în primă fază, în anul 2022. Acum suntem în an electoral. Dosarul a fost redeschis. Convenabil pentru PNL. Suntem obişnuiţi cu astfel de presiuni”, precizează Cătălin Drulă.

Procurorii DNA Brașov au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectele Flavia-Ramona Bighiu, viceprimar al municipiului Braşov, şi Cristina Manolache, şef al Serviciului Administrarea Patrimoniului şi Urbanism Comercial (SAPUC) din cadrul Primăriei. Cele două sunt acuzate de abuz în serviciu.

Acuzația formulată de procurori este că cele două au permis unei asociaţii – Amural – să folosească imobilul „Catacombe Braşov” pentru un proiect cultural în 2021. Pentru acest demers, cele două nu ar fi avut aprobarea Consiliului local.

Cătălin Drulă își apără viceprimarul

Viceprimarul Flavia Boghiu, a declarat, după ce DNA a anunţat că a pus-o sub urmărire penală că îşi va da demisia din toate funcţiile, atât cele din administraţia publică, cât şi cele deţinute în cadrul USR dacă va fi trimisă în judecată.

Mai mult, viceprimarul susține că imobilul care face obiectul anchetei nu se afla în subordinea ei, ci a viceprimarului PNL, Sebastian Rusu. Acesta este autorul plângerii penale. Viceprimarul USR a precizat că singura ei implicare în caz a fost a fost prezenţa la evenimentul cultural care s-a desfăşurat în respectivul spaţiu.

„În 2021, Asociaţia Amural a desfăşurat în Catacombele de După Ziduri un proiect cultural unic în România – Braşov Underground Museum, la a cărui inaugurare am fost prezentă în calitate de viceprimar cu atribuţii în domeniul culturii. În urma acestui eveniment, în 2022, Viceprimarul PNL Sebastian Rusu mi-a făcut plângere penală. Ironic este că

, cel care se ocupă cu administrarea patrimoniului şi ocuparea temporară a domeniului public, se afla în subordinea dânsului”, a afirmat Flavia Boghiu, într-o postare pe Facebook.

Ea a menţionat că, din acest motiv, în 2022,

a fost clasat. A fost redeschis în urma unei noi plângeri făcută tot de viceprimarul Sebastian Rusu.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/catalin-drula-acuza-hartuieli-politice.html

Ultimă oră

Același autor