11.8 C
Braşov
8 mai, 2024

Viceprimarul PNL al Brașovului îl acuză pe primarul COLIBAN (USR) că plagiază proiecte liberale: „În 4 ani, a făcut… NIMIC, zero realizări”

Publicat: 27/04/2024, 08:30

La Primăria Brașov, condusă de Allen Coliban, reprezentant al Uniunii Salvați România (USR), a izbucnit un nou scandal după ce edilul a fost acuzat de „plagiat” de către viceprimarul PNL Sebastian Rusu. „Mărul discordiei” este un proiect pentru parcare subterană pe Bulevardul Eroilor. Primarul Allen Coliban, inițial, s-a opus proiectului prezentat de liberali, numai că, acum, ar fi preluat ideea și o prezintă public ca și cum i-ar aparține.

, au rădăcini adânci, iar fostul parteneriat politic a devenit doar amintire.

Gândul a prezentat, de-a lungul ultimelor luni, mai multe episoade în urma cărora liberalii l-au acuzat pe primarul USR Allen Coliban că nu dă

și că ar lucra în interesul propriu, nu pentru cel al brașovenilor.

Viceprimarul Sebastian Rusu l-a acuzat pe primarul Allen Coliban și că a permanentizat un „sabotaj marca USR” la Primăria Brașov. (

a decis ca viceprimarul PNL Sebastian Rusu să își desfășoare activitatea la Cimitirul Municipal și a sigilat ușa biroului unde acesta lucra, în Primăria Brașvov. (

Curtea de Apel Brașov (CAB) i-a dat dreptate liberalului, pentru ca lucrurile să intre în normalitate. (

Potrivit liberalilor, primarul USR Allen Coliban a scris istorie la Brașov, însă una negativă. (

„ Brașovenii și-au dat seama de păcăleală”

Viceprimarul Sebastian Rusu a declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că această situație nu este una singulară, existând precedente îngrijorătoare din cauză că primarul USR al Brașovului și-a făcut ”prostul obicei” de a „plagia și de a-și însuși proiectele administrației PNL”.

Liberalul mai spune că actualul edil, deși au trecut aproape patru ani de mandat, nu a reușit să facă nimic pentru brașoveni, iar acum, auzind cum „bat clopotele pentru conducerea USR a orașului”, încearcă să demonstreze că adversarii săi politici nu au dreptate. Numai că totul este doar o „păcăleală”, afirmă viceprimarul Sebastian Rusu.

„ Allen Coliban și-a făcut un prost obicei de a plagia și de a-și însuși proiectele administrației PNL, lansate din timpul mandatului de primar al lui George Scripcaru.

În patru ani, a făcut… nimic pentru Brașov, zero realizări, iar acum, când bat clopotele pentru conducerea USR a orașului, Coliban s-a trezit să ne prezinte cu titlul de noutate, de inițiativă proprie, vechiul proiect al parcării publice din centrul vechi, de lângă Primărie.

Brașovenii și-au dat seama de păcăleală, aducându-și aminte de soluția găsită de noi în 2019 , cu studii, cu toate avizele și autorizațiile necesare obținute. Atunci, proiectul PNL nu era bun pentru USR, deoarece, conform unor speculații nefondate, se distrugea parcul, cu zona verde, cu copacii și vegetația.

Total fals! În realitate, exista inclusiv varianta de relocare temporară. Ulterior, după finalizarea proiectului, parcul se reamenaja în condiții identice.

În centrul turistic, Brașovul are nevoie stringentă de aproximativ 2.000 de locuri de parcare, iar primarul nu a fost în stare să găsească o soluție pentru rezolvarea problemei în toți acești ani. În lipsă de idei, vine și ne prezintă nouă, brașovenilor, ca noutate, vechiul proiect al PNL ”, a spus viceprimarul Sebastian Rusu, în exclusivitate pentru Gândul.

„S emne serioase de întrebare cu privire la transparența și eficiența administrativă ”

Viceprimarul Sebastian Rusu a prezentat situația și în mediul online, avertizând că primarul Allen Coliban se simte foarte bine în rolul de „plagiator” al proiectelor PNL.

„ Propunerea primarului Coliban de amenajare a unei parcări subterane pe Bulevardul Eroilor din Brașov, lângă Prefectură, ridică semne serioase de întrebare cu privire la transparența și eficiența administrativă . Actuala conducere a orașului copiază în mod nefericit proiectul PNL, din mandatul lui George Scripcaru.

În 2019, propunerea noastră de regenerare urbană consta în amenajarea spațiilor publice și reabilitarea rețelelor edilitare, realizarea unei parcări sub Parcul Central, plus o piațetă și zonă pietonală între Modarom și Colegiul Unirea .

În lipsă de idei, Allen Coliban vine și ne prezintă nouă, brașovenilor, ca noutate, vechiul proiect al PNL ”, a precizat Sebastian Rusu, viceprimarul liberal al Brașovului, și pe pagina sa de Facebook.

PNL Brașov: „P rimarul Coliban trebuie să se privească în oglindă cu un ochi foarte critic ”

După ce PNL și USR au „divorțat”, iar parteneriatul politic din anul 2020 a devenit amintire, liberalii au atras atenția că primarul Coliban nu a făcut altceva decât să se victimizeze, canalizându-și energia tocmai pentru a distruge acest parteneriat.

” Le reamintim brașovenilor că, în urma acestui parteneriat, PNL și USR au stabilit să colaboreze atât la nivelul Primăriei Brașov , acolo unde PNL are un viceprimar, cât și la nivelul Consiliului Județean, acolo unde USR are un vicepreședinte. Dl. Coliban și-a folosit energia pentru a distruge un parteneriat politic și – culmea! – a se victimiza , în loc s-o canalizeze pentru a răspunde așteptărilor comunității și a-și onora promisiunile electorale pe care le-a făcut brașovenilor.

Înainte de a căuta țapi ispășitori în curtea altui partid și de a avea pretenția absurdă să dicteze decizii în PNL Brașov, primarul Coliban trebuie să se privească în oglindă cu un ochi foarte critic. În acești ani de mandat, edilul municipiului Brașov a reușit, prin aroganță și autosuficiență, să își ostilizeze o majoritate solidă în Consiliul Local. A făcut asta pas cu pas, parcă printr-un plan autodistructiv de la care nu s-a abătut nicio clipă.

Primarul Coliban ne dovedește în aceste zile, cum a dovedit și până acum, că este mult mai preocupat de vendete politice cu iz personal – pornite fie din calcule meschine, fie din resentimente infantile – decât de buna administrare a municipiului Brașov”, au transmis reprezentanții PNL Brașov încă din luna octombrie a anului 2023. (

CITEȘTE ȘI:

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare.

Activitatea jurnalistică

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

27 Apr, 10:07

Video –

27 Apr, 10:00

Sănătate –

Ultima oră

Știri politice –

27 Apr, 09:30

Știri externe –

27 Apr, 09:00

Sursa: https://www.gandul.ro/exclusiv/viceprimar-pnl-brasov-acuza-primar-allen-coliban-usr-plagiaza-proiecte-liberale-zero-realizari-20193698

Ultimă oră

Același autor