14.7 C
Braşov
27 aprilie, 2024

Peste 100 de elevi din Brașov au ajuns la spital cu suspiciunea de toxiinfecție alimentară

Publicat la 15 ianuarie 2024, 17:17

Toxiinfecție alimentară. Sursa foto: 144462409 © Александр Марко | Dreamstime.com

Încă de joi, mai mulți copii de la o școală din Brașov au prezentat simptome caracteristice toxiinfecției alimentare, iar până vineri, numărul acestora a înregistrat o creștere semnificativă.

Este vorba de un număr de 107 elevi de la Școala Gimnazială 11 din Brașov. Simptomele acestora sunt febră, vărsături, stări diareice.

Potrivit medicilor, dintr-un număr de 100 de copii ce au ajuns la spital, 14 dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale mai detaliate și au fost internați. Starea niciunuia dintre ei nu este gravă.

Elevi din Brașov, suspectați de toxiinfecție alimentară

Afterschool-ul din incinta instituției școlare este frecventat de către acești copii, iar una dintre posibilele explicații luate în considerare este prezența

„Încă de joi au apărut primele cazuri reclamate de părinți, vineri a fost un număr și mai mare decât cel de joi, din spusele directorului. Joi au avut la masă, adusă de firma de catering, cașcaval pane, iar vineri – pește.

Dintre cei peste 700 de copii care sunt înscriși la afterschool, în momentul acesta sunt raportate 107 cazuri. Directorul unității a anunțat

”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov, Valentin Bucur.

Sistemul de catering a fost suspendat

Conform informațiilor furnizate, directorul școlii a remis și o probă din produse, întrucât au o obligație legală de a păstra mostre din alimentele aduse zilnic.

Ca măsură preventivă, furnizarea serviciilor de catering a fost suspendată pentru săptămâna următoare. Se așteaptă rezultatele analizelor pentru a lua ulterior decizii, potrivit

DSP-ul așteaptă în prezent rezultatele analizelor de la Spitalul de Copii și se pregătește să demareze o anchetă.

Firma de catering din Brașov a început și ea o analiză

De altfel, reprezentanții firmei de catering au informat că au inițiat, de asemenea, o procedură internă de autocontrol. Au fost prelevate multiple mostre din

servite joi și vineri, precum și de pe obiectele și suprafețele de lucru.

De asemenea, se va efectua o verificare a personalului implicat în procesul de pregătire și distribuție a meniurilor.

În perioada de așteptare a rezultatelor analizelor, afterschoolul va funcționa fără serviciile de catering. O alternativă este ca părinții să trimită copiii cu mâncare de acasă, conform informațiilor furnizate de reprezentanții ISJ Brașov.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/brasov-elevi-spital-toxiinfectie-alimentara.html

Ultimă oră

Același autor