16.5 C
Braşov
27 aprilie, 2024

Mama unui criminal, condamnată după 13 ani de la asasinatul la comandă din Brașov

Publicat la 20 ianuarie 2024, 10:58

Femeie condamnată la închisoare după ce și-a omorât mama. Sursa Foto- Dreamstime

Mama unui criminal, o femeie de 65 de ani, a fost condamnată la 15 ani de închisoare pentru complicitate la omor calificat.

Mama unui criminal, complice

O femeie de 65 de ani a fost condamnată la 15 ani de închisoare pentru complicitate la

într-un dosar de asasinat la comandă care datează din 2011. Femeia este mama celui care a

pe soția unui avocat din Brașov, la cererea acestuia, pentru a obține asigurarea de viață.

Jolan Pulcă a fost găsită vinovată de Curtea de Apel Brașov, care a schimbat

de achitare dată de prima instanță.

Judecătorii au considerat că femeia a facilitat contactul dintre avocatul Victor Teodorescu și fiul ei, Erwin Preșmereanu, care a acceptat să comită crima contra unei sume de bani.

Mama criminalului a fost condamnată

Teodorescu a vrut să scape de soția lui pentru a-i lua asigurarea de viață și economiile dintr-un cont bancar. El era prieten cu Jolan Pulcă, care avea o datorie față de el. În martie 2011, el i-a cerut femeii să-i găsească un asasin, iar ea i-a propus pe fiul ei, care era dependent de droguri.

Preșmereanu a primit 20.000 de euro pentru a o ucide pe soția avocatului. El a primit și instrucțiuni scrise de la Teodorescu, pe care le-a ars după ce le-a citit. În aceeași zi, el a mers la locuința victimei și a înjunghiat-o mortal.Teodorescu a fost anunțat de moartea soției sale de către Jolan Pulcă, care se afla lângă el. Apoi, cei doi au mers la un restaurant împreună cu Preșmereanu, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Teodorescu și Preșmereanu au fost condamnați la închisoare pe viață, respectiv 25 de ani, pentru instigare la omor, respectiv omor calificat. Preșmereanu a fost eliberat condiționat anul trecut și a plecat din țară. Jolan Pulcă a negat mereu implicarea ei în crimă și a fost susținută de fiul ei, care a declarat că a fost abordat direct de Teodorescu. Un martor a confirmat însă că femeia i-a cerut și lui să ucidă pe soția avocatului, dar a refuzat, potrivit

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/mama-criminal-condamnat-asasinat-comanda-brasov.html

Ultimă oră

Același autor