16.5 C
Braşov
27 aprilie, 2024

Ion Țiriac pregătește o investiție de milioane în Brașov. Municipalitatea și-a dat deja acordul

Publicat la 31 decembrie 2023, 13:09

Ion Ţiriac, investiție de milioane în Brașov. Sursa foto: EVZ

Ion Țiriac, susținător constant al sportului din România, demarează o nouă inițiativă investind milioane de euro în Brașov. Colaborarea cu oficialii municipalității este deja într-un stadiu avansat, punând bazele pentru această investiție semnificativă.

Ion Țiriac are planuri pentru construirea unui nou patinoar, replicând modelul de succes implementat anterior la

. Prin intermediul Fundației Ion Țiriac, miliardarul se angajează într-o investiție majoră pentru construirea patinoarului. Urmând să-l doneze ulterior municipalității.

Proiectul a primit aprobarea Consiliului Local Brașov în urma cererii depuse de primarul

Ion Țiriac vrea să construiască un patinoar la Brașov

Miliardarul are planuri pentru dezvoltarea unui complex sportiv ce va include un patinoar cu o capacitate de 300 de locuri.

Următorul pas implică identificarea unui teren potrivit pentru construcție, după care proiectul va intra în faza de implementare. Având în vedere că patinoarul din Otopeni, construit de Ion Țiriac, a avut un cost de aproximativ 3.9 milioane de euro, se estimează că investiția în Brașov va fi similară din punct de vedere financiar.

Odată finalizat, complexul sportiv va fi pus la dispoziția municipalității în mod gratuit. Însă aceasta va suporta cheltuielile de funcționare și întreținere din bugetul local.

Obiectivul acestui complex sportiv este de a oferi acces la

și patinaj tuturor copiilor, potrivit

Care au fost condițiile puse de miliardar municipalității

În această situație, primarul Brașovului, Allen Coliban, a detaliat că se va încheia un contract de colaborare pe o perioadă extinsă, de zeci de ani, care să permită municipalității să administreze acest patinoar, o facilitate oferită practic gratuit orașului.

„Municipiul va asigura cheltuielile operaționale necesare funcționării și totodată un cadru organizatoric pentru copiii brașoveni, astfel încât ei să aibă acces la antrenori calificați, la echipamente și să-și desfășoare într-un cadru organizat antrenamentele de

, fie că vorbim despre hochei sau despre patinajul artistic.

Ceea ce a cerut Fundația Țiriac a fost ca destinația acestui patinoar să fie în principal pentru copii și juniori și ne asigurăm că facem aceste lucruri nu doar astăzi, ci și pe o perioadă de zeci de ani de acum încolo

”, a declarat edilul despre investiția lui Ion Țiriac.

Consilierii locali, sceptici cu privire la intențiile lui Ion Țiriac

Inițial, consilierii locali, preponderent din

, au respins propunerea acestui proiect. Aceștia au argumentat că intenția lui Ion Țiriac de a construi patinoarul coincide cu planurile de dezvoltare ale unui spital regional.

Cu toate acestea, într-un interval de mai puțin de 24 de ore, opinia lor s-a schimbat brusc, iar proiectul a fost aprobat.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/ion-tiriac-brasov-patinoar-investitie.html

Ultimă oră

Același autor