9.1 C
Braşov
27 aprilie, 2024

Un profesor de la Universitatea Transilvania din Brașov este acuzat că a agresat sexual mai multe studente

Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un profesor de la Universitatea Transilvania, bănuit de săvârşirea unor infracţiuni de agresiune sexuală.

Conform unui comunicat citat de Agerpres, procurorul de caz a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, timp în care bărbatul nu are dreptul să-şi exercite funcţia de profesor universitar.

„În data de 31 mai 2022, în jurul miezului nopţii şi în timp ce se afla în incinta unei facultăţi de stat din municipiul Braşov, inculpatul, persoană de sex masculin în vârstă de 55 de ani şi profesor universitar, profitând de autoritatea pe care o exercita asupra persoanei vătămate studentă în anul I la facultatea respectivă şi aflată la finalul unei şedinţe de pregătire, a surprins-o pe aceasta în timp ce se îndrepta către ieşire şi a atins-o cu mâna pe sâni, fără acordul acesteia. În seara zilei de 30 iulie 2023 şi în timp ce se afla în incinta aceleiaşi facultăţi, inculpatul, profitând din nou de autoritatea pe care o exercita asupra unei alte persoane vătămate, studentă în anul II la facultatea respectivă, în timpul unei şedinţe de pregătire, fără acordul acesteia, a atins-o cu mâna pe fese, iar la finalul şedinţei a încercat să o ia în braţe şi să o sărute”, se arată în comunicatul transmis, joi, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

În septembrie anul trecut, în mediul virtual au apărut informaţii despre faptul că cel puţin două studente l-au reclamat pe un profesor de la Facultatea de Rezistenţa Materialelor la conducerea UniTBV că le-ar fi agresat sexual. Conform plângerilor depuse de studente, actele de agresiune sexuală s-ar fi petrecut în biroul acestuia, în timpul unor ore de „pregătire”. La acel moment, conducerea UniTBV a confirmat că organele de cercetare penală au deschis o anchetă in rem în acest caz. La începutul lunii ianuarie, Comisia de Etică a UniTBv a propus desfacerea contractului de muncă al profesorului, sancţiune care poate fi pusă în aplicare doar la rămânerea sa definitivă, după finalizarea analizei contestaţiei de către Consiliul de Etică şi Management Universitar.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/un-profesor-de-la-universitatea-transilvania-din-brasov-este-acuzat-ca-a-agresat-sexual-mai-multe-studente-2723591

Ultimă oră

Același autor