16.5 C
Braşov
27 aprilie, 2024

Sedii moderne și sustenabile care sporesc productivitatea | Angajații primesc locuri de relaxare pentru cafea și sport

România este tot mai căutată de investitorii din tehnologie, iar nevoia de spaţii de birouri este tot mai mare. Firmele din IT nu caută doar birouri pentru angajaţi, ci adevărate experienţe, care să mărească productivitatea şi creativitatea.

Sursa foto: Antena 3 CNN

În plus, tot mai atractive sunt şi clădirile sustenabile, prietenoase cu mediul. Dezvoltatorii imobiliari au atras numeroase companii mari din acest sector, aflate în căutare de sedii moderne şi sustenabile şi mai urmează extinderi.

Piața de birouri din Bucureşti a înregistrat un record de tranzacţii anul trecut, iar zona de

rămâne în top. Interesul a fost mare şi pentru prelungirile contractelor de închiriere sau relocări.

Acest dezvoltator, situat în cartierul Cotroceni, a atras numeroase companii mari din acest sector, aflate în căutare de sedii moderne, certificate, care să răspundă nevoilor actuale ale echipelor.

„În ultimii ani One Cotroceni Park a devenit un hub tehnlologic pentru companiile de tehnlologie. Fie ca vorbim de infrastructuri, management, software development, companiile au venit în cadrul One Cotroceni Park pentru ca au găsit facilități pentru angajații lor.

Astăzi vorbim foarte mult despre sustenabilitate, iar One Cotroceni este cel mai sustenabil, în prim ul rând echipamentele sunt mai prietenoase cu mediu, un consum mai redus și folosim energie verde”, a declarat Mihai Păduroiu, CEO, divizia de birouri, dezvoltator imobiliar.

Bucureştiul este una dintre cele mai atractive zone de business din Europa

Astfel, angajatorii caută ca birourile să fie aproape de obiective importante din oraş, să aibă acces la transportul public în comun, dar şi alte facilități pentru angajaţi, cum ar fi restaurante sau cantine în apropiere, dar şi săli de sport sau parcuri.

Peste 50% dintre firmele care au închiriat spații de birouri în aceasta clădire sunt din domeniul tehnologiei, iar cerea este în continua creștere, tocmai din acest motiv, compania plănuiește să se extindă în viitorul apropiat.

„Anul trecut am avut oportunitatea sa achiziționam fosta platforma titan mar pe care vom continua dezvoltarea One Cotroceni Park împreuna cu o nouă faza de rezidențial și 3 clădiri de birouri care în total vor depăși 30.000 mp”, a mai precizat Mihai Păduroiu, CEO, divizia de birouri, dezvoltator imobiliar.

Capitala este în topul oraşelor în care se închiriază birouri. Urmează Iași, Cluj-Napoca şi Brașov. Pe lângă companiile din IT&tech, în topul celor care caută spaţii de lucru se află şi cele din sectorul financiar-bancar sau din cel professional services

Sursa: https://www.antena3.ro/emisiuni/romania-inteligenta/sedii-moderne-sustenabile-sporesc-productivitatea-angajatilor-704631.html

Ultimă oră

Același autor