11.8 C
Braşov
28 aprilie, 2024

Sorin Grindeanu a mai adăugat 10 ani la Autostrada Ploieşti-Comarnic-Braşov

17:49, 17 octombrie 2023

Horaţiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, îl acuză pe ministrul Sorin Grindeanu că îşi bate joc de Autostrada Ploieşti-Comarnic-Braşov şi de românii care stau weekend de weekend ore în şir în coloană. Incompetenţa şi inactivitatea actualului ministru PSD al Transporturilor au mai adăugat 10 ani la termenul de finalizare a acestui proiect esenţial de infrastructură.

După 15 ani în care PSD şi PNL au livrat cetăţenilor doar vorbe pe tema Autostrăzii A3 Ploieşti-Comarnic-Braşov, în martie 2021, în mandatul de ministru al Transporturilor al lui Cătălin Drulă, a fost pornit un prim contract de proiectare, cu termen de 2 ani şi jumătate pentru finalizarea studiului de fezabilitate. Cu alte cuvinte, astăzi ar fi trebuit să fie gata studiul.

În realitate, nu doar că nu este gata, dar nici măcar nu a început cu adevărat. De doi ani de zile sunt zero studii geotehnice, avize, acord de mediu, proiectare de detaliu. Practic, Autostrada A3 e în acelaşi stadiu pe care USR l-a lăsat în 2021.

„Unde e Sorin Grindeanu în toată povestea asta? Nicăieri. Se ascunde în spatele doamnei secretar general de la Ministerul Transporturilor. O pune să anunţe că studiul de fezabilitate mai durează încă 3 ani, până în 2026, iar lucrările se vor termina prin 2040. Neputinţă totală. În viziunea USR, Autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov trebuia să fie gata înainte de 2030. Sorin Grindeanu a mai adăugat 10 ani. În tot acest timp, mii de români stau weekend de weekend într-o mare parcare pe Valea Prahovei”, declară Horaţiu Cosma.

Autostrada Ploieşti-Comarnic-Braşov nu este singurul proiect de infrastructură, din cele demarate acum doi ani, frânat sau blocat de ministrul Sorin Grindeanu şi de care românii au atât de mare nevoie. Două cazuri au fost exemplificate de Cătălin Drulă, preşedintele USR şi fost ministru al Transporturilor, într-o conferinţă de presă susţinută în judeţul Gorj: tronsoanele Filiaşi-Craiova şi Filiaşi-Târgu Jiu, prin intermediul cărora Târgu Jiu ar fi legat la reţeaua de drumuri rapide, drumuri expres şi autostrăzi a României.

Sursa: https://www.curentul.info/actualitate/sorin-grindeanu-a-mai-adaugat-10-ani-la-autostrada-ploiesti-comarnic-brasov/

Ultimă oră

Același autor