11.7 C
Braşov
4 mai, 2024

Rezervările pentru minivacanţa de Paşti sunt sub aşteptările hotelierilor. Cererea ar putea să crească pe ultima sută de metri şi în funcţie de starea vremii. „Rezervările last minute pot înclina balanţa“

Vacanţa de Paşti este cumulată anul acesta cu 1 Mai, care va pica miercuri, astfel că oamenii vor avea posibilitatea să cumuleze cele două libere pentru a avea o vacanţă prelungită.

Dacă în alţi ani cele două erau separate şi hotelierii beneficiau de două minivacanţe, anul acesta este una, dar mai lungă, însă acest lucru nu se vede şi în rezervările hotelierilor, care au încă grade de ocupare sub nivelul aşteptărilor.

În inima Bucovinei, la Gura Humorului, care se află în apropierea mănăstirilor, lucrurile nu stau mai bine din perspectiva rezervărilor, iar în Vatra Dornei, nivelul rezervărilor este şi mai scăzut.

Vacanţa de Paşti este cumulată anul acesta cu 1 Mai, care va pica miercuri, astfel că oamenii vor avea posibilitatea să cumuleze cele două libere pentru a avea o vacanţă prelungită. Dacă în alţi ani cele două erau separate şi hotelierii beneficiau de două minivacanţe, anul acesta este una, dar mai lungă, însă acest lucru nu se vede şi în rezervările hotelierilor, care au încă grade de ocupare sub nivelul aşteptărilor.

Hotelurile din grupul ANA Hotels din Poaiana Braşov au deja rezervări pentru minivacanţa de Paşti, gradul de ocupare fiind de circa 65% în prezent, dar este aşteptat să crească în zilele următoare.

„Avem rezervări pe perioada minivacanţei, ne aşteptăm să avem multe rezervări last minute. Nici vremea nu e prea prietenoasă şi din acest motiv credem că undeva spre sfârşitul săptămânii, când vremea se va mai îmbunătăţi, să avem mai multe rezervări“, spune Laura Ursu, director general al ANA Hotels Poiana Braşov.

Staţiunea din Braşov este preferată, în special, de cei veniţi din zona Bucureştiului. Hotelierii au pregătit pachete pentru această minivacanţă, dar mai mult concentrate pe sărbătorile pascale. Costul unui pachet de trei nopţi în această minivacanţă la ANA Hotels Poiana Braşov se ridică la 473 euro de persoană şi include demipensiune, un brunch pascal, activităţi după slujba Învierii, dar şi alte activităţi atât la spa, cât şi dedicate copiilor.

Bacolux, din care fac parte hotelurile Diana şi Afrodita din Băile Herculane, hotelul Craioviţa Hotel&Events din Craiova şi hotelul Bacolux Koralio deschis la Eforie Nord, are un grad de ocupare mai mic decât cel înregistrat anul trecut în perioada sărbătorilor pascale.

„Rezervările pentru minivacanţa de Paşte în acest moment nu se ridică la acelaşi nivel ca în anul precedent. Însă, tendinţa din ultimii ani de a rezerva pe ultima sută de metrii poate înclina şi de această dată balanţa“, spune Laura Patru, marketing manager Bacolux Hotels.

Ea este de părere că alăturarea celor două sărbători nu este neapărat una benefică pentru industria hotelieră, mai ales că această vacanţă prelungită nu se reflectă în vânzări.

În inima Bucovinei, la Gura Humorului, care se află în apropierea mănăstirilor, lucrurile nu stau mai bine din perspectiva rezervărilor. Hotelul Dukat, una dintre cele mai noi investiţii din Gura Humorului, rezervările sunt la 50% din capacitate pentru zilele de Paşti.

„Avem 50% grad de ocupare pe sejururi cu pachete. Cumularea sărbătorilor nu putem spune că este în totalitate benefică, vorbim de două sărbători într-o singură perioadă. Avem mai multe rezervări în perioada saărbătorilor pascale, nu de 1 Mai“, spun reprezentanţii hotelului Dukat.

Situaţia stă şi mai prost la Vatra Dornei, care se află mai departe de mănăstiri, de altfel importante puncte de atracţie pentru sărbătorile pascale.

„Din ce am discutat cu alţi hotelieri din zona noastră, Vatra Dornei stă foarte slab la rezervări, staţiunea este destul de departe la mănăstiri, iar acum turiştii preferă zonele mai aproape de acestea“, spune Bogdan Apetri, proprietarul Kaban Boutique Hotel din Vatra Dornei.

Anul acesta, turiştii îşi vor petrece vacanţa de Paşti la preţuri mai mari faţă de anul trecut, astfel că bugetul alocat este în creştere. Potrivit unui studiu realizat de agenţia de turism Bibi Touring, preţurile cazărilor s-au majorat, în medie, cu circa 17% pentru perioada minivacanţei de Paşti faţă de anul anterior.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Sursa: https://www.mediafax.ro/economic/rezervarile-minivacanta-pasti-asteptarile-hotelierilor-cererea-ar-putea-creasca-ultima-suta-metri-functie-starea-vremii-rezervarile-last-minute-pot-inclina-balanta-22354264

Ultimă oră

Același autor