18.7 C
Braşov
29 aprilie, 2024

Festivalul „Cobor între Stejari” revine pe 22-23 iunie, în satul Cobor, Braşov

„Cobor între Stejari”, festivalul dedicat stejarilor din jurul satului Cobor, invită iubitorii de natură şi experienţe inedite la cea de-a doua ediţie. Evenimentul organizat de Fundaţia Conservation Carpathia cu sprijinul Alpha Bank va avea loc în minivacanţa de Rusalii, pe 22–23 iunie, la Ferma de Biodiversitate Cobor.

Festivalul este un prilej de a cunoaşte comunitatea locală, de a descoperi o zonă cu o biodiversitate naturală deosebită, de a pune în valoare pajiştile cu stejari seculari din zona satului Cobor şi, de ce nu, de a dansa desculţ pe iarbă. Evenimentul reprezintă, totodată, angajamentul nostru de a păstra pajiştile cu stejari seculari şi de a le reface.

„Cobor între Stejari” este o invitaţie pentru iubitorii de trai simplu şi pentru cei dornici să descopere valorile culturale şi naturale locale. Pe timp de zi se vor organiza tururi ghidate de sat, drumeţii la pajiştile cu stejari seculari, drumeţii la stejarii care acum prind rădăcini, dar şi tururi la Ferma de Biodiversitate Cobor. Traseele de drumeţie vor fi puţin diferite, astfel încât cei care au mai fost la festival să poată descoperi noi peisaje.

În cele două seri de festival, muzica Anei Coman, a trupei Moonlight Breakfast, dar şi a Tarafului de Caliu şi Viorica vor anima curtea Fermei de Biodiversitate Cobor.

Nu vor lipsi de la această ediţie activităţile pentru copii şi preparatele locale, totul pentru o experinţă inedită de vară. Cei ce vor să împărtăşească relaxarea şi bucuria cu cei dragi o vor putea face cu ajutorul cărţilor poştale, trimise chiar de la faţa locului mulţumită parteneriatului cu Poşta Română.

Biletele se pot achiziţiona de pe

Mai multe detalii despre festival puteţi găsi pe pagina evenimentului de Facebook AICI.

Festivalul este realizat cu sprijinul Alpha Bank, în parteneriat cu Poşta Română, Serviciul Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Braşov, Asociaţia Salvatorilor Montani România, Voluntariat Braşov.

Despre „Cobor între stejari”

Festivalul este realizat de Fundaţia Conservation Carpathia cu scopul de a pune în valoare pajiştile cu stejari seculari din jurul satului Cobor şi de a prezenta eforturile de refacere a acestora. Fundaţia Conservation Carpathia a demarat în anul 2019 un proiect de reconstrucţie ecologică în zonă, plantând până acum 550 puieţi de gorun (Quercus petraea). Satul Cobor, unul dintre cele mai vechi sate transilvănene, este situat la mijlocul acestor păşuni de stejar unice în Europa. Localitatea se mai distinge prin păşunile cu înaltă valoare naturală, dar şi prin sura de stepă care a revenit aici prin eforturile Fundaţiei Conservation Carpathia.

Prima ediţie a festivalului „Cobor între Stejari” a fost premiată în cadrul „Galei Premiile Anului 2023 în Cultură la Braşov”, la categoria „Debut”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 13:13

astăzi, 12:38

astăzi, 11:54

astăzi, 11:21

Sursa: https://www.mediafax.ro/cultura-media/festivalul-cobor-intre-stejari-revine-pe-22-23-iunie-in-satul-cobor-brasov-22291836

Ultimă oră

Același autor