6.6 C
Braşov
27 aprilie, 2024

Cum arată cea mai mare sală polivalentă din România, care se construiește la Brașov cu 72 de milioane de euro

Cea mai mare sală polivalentă din România se construiește la Brașov, va avea peste 11.000 de locuri și stadiul construcției este de 70%.

Viitoarea sală se va ridica pe amplasamentul fostului stadion municipal din Braşov şi va costa 356,7 milioane de lei (72 milioane de euro). Dintre cele 11.233 de locuri, 10.075 vor fi în sala mare, iar restul de 1.158 într-o sală secundară, de antrenament.

Contractul a fost semnat in iulie 2022, cu o durată de execuţie de 36 luni. Sala va avea subsol, parter, mezanin şi etaj 1 şi va include spaţii administrative, vestiare pentru sportivi şi antrenori, anexe, spaţii comerciale de alimentaţie publică, dar şi o parcare subterană cu 74 de locuri şi 10 locuri în parcare supraterană.

Sala va avea de asemenea o zonă de promenadă, scenă pentru spectacole în exterior, alei şi terase înierbate.

Noua sală polivalentă din Brașov va fi destinată competiţiilor sportive, concertelor, conferinţelor, congreselor, activităţilor culturale, cu respectarea normelor în domeniu, care să permită omologarea ei la standarde naţionale şi internaţionale.

Construcţia sălii polivalente va permite desfăşurarea următoarelor sporturi: tenis de câmp, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, floorball (hochei pe podea), box, atletism uşor (în sală), gimnastică, tir sportiv, haltere, scrimă, karate, judo, aikido şi alte sporturi posibile datorită modularităţii şi mobilităţii suprafeţei de joc şi a spaţiilor anexe, se arată într-un comunicat al Primăriei Braşov.

Terenul de sport va avea un sistem de pardoseală din parchet, demontabil, multisport, agrementata FIBA – pentru practicarea sporturilor internaţionale. Pentru competiţiile de handbal, peste pardoseala din parchet se va instala o pardoseală demontabilă din PVC.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/economie/cum-arata-cea-mai-mare-sala-polivalenta-din-romania-care-se-construieste-la-brasov-cu-72-de-milioane-de-euro-2732369

Ultimă oră

Același autor