11 C
Braşov
30 aprilie, 2024

Cornel Coman, actorul de succes care a murit la 44 ani. A jucat în două filme despre MIHAI VITEAZUL și l-a avut ca frate pe propriul tată

Publicat: 16/04/2024, 19:09

Cornel Coman, născut într-o familie cu situație materială bună pe 14 iunie 1936, în localitatea Livezile, județul Vrancea, avea să devină unul dintre cei mai cunoscuți actori ai „epocii de aur”.

Dar povestea sa a avut un final tragic.

Cornel Coman, actorul care era frate cu propriul tată

Tatăl lui Cornel Coman, Alexandru, avea o afacere. Magazinul său îi aducea profit suficient pentru a-și întreține familia. Dar după 1944, când comunismul s-a instalat în România, el a fost considerat „chiabur”. Averea familiei a fost confiscată.

Cornel a fost înfiat de bunicul său. Practic, Cornel și Alexandru Coman erau „frați”. După ce a absolvit Liceul „Unirea” din Focșani, a urmat studiile la Facultatea de

și a debutat în actorie la Teatrul de Stat din Brașov.

S-a angajat la Teatrul „Lucia Sturza Bulandra”.

A jucat în două filme despre Mihai Viteazul

Ca unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale, Cornel Coman a jucat în peste

. Printre ele au fost „

”, „Pentru Patrie”, „Ecaterina Teodoroiu”, „Totul pentru fotbal”, „Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu”, „Iancu Jianu zapciul/haiducul”, și „Drum în penumbră”. A jucat și în serialele „Războiul Independenței” și „Cireșarii”. S-a îndrăgostit de Margareta Pogonat și s-a căsătorit cu Letiția Maria care i-a născut un fiu.

Cornel Coman a murit pe scenă

Cornel Coman a murit la 44 ani, pe 14 ianuarie 1980. Potrivit relatărilor vremii, „i s-a făcut fulgerător rău, pe scenă”.

S-a prăbușit, „cutremurat”, după ce a îmbogățit

„A fost o pasăre cântătoare rară, care a zburat din pomul constelației noastre prea devreme, dureros de devreme”, scria despre Cornel Coman, actorul Ion Besoiu în Revista noastră , la 9 martie 1981. A primit premiul ACIN pentru întreaga activitate.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

16 Apr, 20:54

Știri politice –

16 Apr, 20:49

16 Apr, 20:38

Ultima oră

16 Apr, 20:33

16 Apr, 20:03

16 Apr, 19:56

Sursa: https://www.gandul.ro/diverse/showbiz/cornel-coman-actorul-de-succes-care-a-murit-la-44-ani-a-jucat-in-doua-filme-despre-mihai-viteazul-20187702

Ultimă oră

Același autor