11.7 C
Braşov
4 mai, 2024

Conferința Națională de Psiho-Oncologie | Perspectiva cancerului: O analiză în profunzime a realităţii actuale

În perioada 13-15 septembrie 2024 va avea loc a patra ediție a Conferinței Naționale de Psiho-Oncologie, Perspectiva cancerului: o analiză în profunzime a realității actuale.

Evenimentul va fi și anul acesta unul hibrid și va fi organizat în incinta Grand Hotel Continental din București, de către Asociația Pacienților cu Boli Cronice “Restart la Viață” . Ca în fiecare an, ne conectăm la tot ce este la zi în domeniu, dăm glas vocilor autorizate, și urmărim, în premieră națională pentru o conferință de specialitate, un spectacol dramaturgic al emoțiilor.

Conferința de anul acesta va include ca noutate o reprezentație a piesei de teatru “Misiune ispititoare”, în regia și adaptarea Lianei Ceterchi, după corespondența perechii regale Carol I și Regina Elisabeta, vol. I (1869 – 1888) şi vol. II (1889 – 1913) , publicată de editura Humanitas. Piesa este un interviu imaginar pe care o jurnalistă din zilele noastre i-l ia reginei Elisabeta despre momentele memorabile din viața ei. Răspunsurile sunt pe cât de uimitoare, pe atât de actuale și vin din partea celei cunoscute și sub pseudonimul literar Carmen Sylva.

Tot în cadrul conferinței din acest an doritorii pot intra, în schimbul unei donații, în posesia unei picturi realizate de pacientele care participă la grupurile de suport organizate de Asociația “Restart la Viață” în Mangalia, Năvodari, Constanţa, Bistriţa, Braşov, Piteşti dar şi din Bucureşti, Giurgiu și Zalău.

Invitat de onoare la conferința din 2024 este prof. dr. Dan Gabriel Duda (USA), profesor de

radiologică la Spitalul General din Massachusetts, profesor asociat Harvard Medical School și director al Programului de Cercetare Translațională în Radioterapie pentru Tumori Grastrointestinale și Cercetător Principal la Massachusetts General Hospital. De asemenea, speaker internațional va fi phd. Monika Renz, profesor la Zurich University, psiholog și terapeut muzical la Swiss Federation of Music Therapists (Elveția).

Invitați în deschidere vor fi, printre alții, senatorul Nicoleta Pauliuc, susținătoare devotată a pacienților oncologici, dr. Wargha Enayati, fondatorul Orașului Medical Enayati unul dintre oamenii ce au asistat la materializarea Asociației “Restart la Viața” încă de la inceput, dr. Constantin Edmond Cracsner, Presedintele Colegiului Psihologilor, și prof. univ. dr. Viorel Scripcariu de la UMF “Grigore T. Popa” din Iași. Ne vom bucura totodată de prezența unor speakeri din partea Universității București, instituție care este și partener științific al evenimentului, precum și din partea Universității “Ovidius” din Constanța și Universității Pitești. Partener științific medical al conferinței este Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din Capitală.

Conferința Națională de Psiho-Oncologie 2024 este un eveniment avizat de Colegiul Psihologilor din România și în curs de avizare la Colegiul Medicilor din România, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România și Colegiul Național al Asistenților Sociali și oferă credite profesionale pentru psihologi, medici, asistenți generaliști, asistenți medicali, moașe și asistenți sociali. Înscrierile au început din data de 5 aprilie. Detaliile evenimentului și pașii necesari pentru înscriere on-line și on-site le regăsiți aici:

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/sanatate/conferinta-nationala-psiho-oncologie-perspectiva-cancerului-707958.html

Ultimă oră

Același autor