14.4 C
Braşov
29 martie, 2024

VIDEO | Un nou termen în dosarul Caracal a avut loc la Curtea de Apel Craiova. Avocat: ”S-a pus în discuţie încuviinţarea de noi probe”

Publicat: 29/03/2023, 21:34

Un alt termen important în dosarul Caracal a avut loc, astăzi, la Curtea de Apel Craiova. La proces a fost adus și Gheorghe Dincă, dar și complicele său, Ștefan Risipițeanu. De asemenea, au fost prezente și familiile celor două fete, dar și avocații părților implicate.

De data aceasta, Gheorghe Dincă a fost audiat de magistrați în cazul Alexandrei Măceșanu. Acesta și-a menținut declarațiile pe care le-a făcut și în fața instanței de judecată de la Tribunalul Olt. Mai exact, în continuare, monstrul de la Caracal susține că nu le-a omorât pe cele două fete și că aceste trăiesc și că au fost luate de două persoane din locuința sa.

Totodată, s-a solicitat și încuviințarea de noi probe în dosar. Iar avocatul Aurel Moldovan a cerut și refacerea celor trei rapoarte de expertiză pentru a lămuri situația cu privire la arderea unui cadavru într-un butoi. Mai mult decât atât, avocatul a declarat că certificatul de deces al Alexandrei este unul ilegal și netemeinic.

”S-a pus în discuţie încuviinţarea de noi probe. Urmează să se pronunţe prin încheiere ulterior completul de judecată. Am solicitat refacerea celor trei rapoarte de expertiză pentru a lămuri situaţia cu privire la modalitatea arderii unui cadavru în butoi și am nuanţat ca acel act constatator de deces contravine expertizelor realizate de INML pentru că acolo e consemnată data de 26.07. 2019. ori DIICOT şi Parchetul a reţinut data de 25.07, care este o anomalie, care trebuie lămurită de îndată pentru că acel act constatator de deces trebuie anulat pentru că nu poţi să intrerpretezi că procurorul Popescu împreună cu organele de poliţie sunt complicii lui Dincă, în sensul că au omorât-o pe Alexandra Măceșanu. Deci acest aspect trebuie clarificat. (…) Vorbim de un act constatator de deces, acela se poate doar anula” , spune Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu.

”Ceea ce am văzut aici pare să fie o repetare a ceea ce s-a întâmplat la Slatina, în sensul că vor să meargă pe repede înainte. Dar le-am prezentat o dovadă care provine dintr-un dosar administrat în Bucureşti unde s-a dispus ca telefonul Luizei Melencu să fie localizat până în data de 27 august. Până în data de 26 august acest telefon a funcţionat, s-a deschis și a fost localizat. Unde este modul de soluționare, nu există. Mai mult, am cerut să mi se permită să văd toate probele care au fost la dosar, adică DVD-urile, să le vizionăm în şedinţa publică. Dl judecător mi-a dat o replică care m-a umplut de respect, păi ce nu sunt la dosar, nu au fost administrate.

Dincă a minţit ca de obicei, nu ne putem baza pe vorbele lui Dincă și rolul lui este să tergiverseze, dar se pare că printr-un context favorabil s-a ajuns la judecător, e clar, nu mai am semne de întrebare. S-a ajuns să li se ceară să rămână cu cauza în pronunţare, să respingă orice fel de probă. Pt că voiau să nu mai administreze probe, când am pus întrebări, gândiți-vă că sunt două victime în același dosar. Dincă a fost reţinut după afacerea Alexandra, am vrut să pun şi eu o întrebare. Șuia sărit judecătorul ca de ce pun întrebări. Abia dacă am putut să pun câteva întrebări. Judecătorul se făcea că îi făcea morală. Egal cu 0”, spune și Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu.

Familia Luizei Melencu acuză în continuare justiția din România și subliniază faptul că se trage de timp deoarece se fac aproape patru ani de când Luiza a dispărut, iar familia nu a aflat nici până în acest moment ce s-a întâmplat cu fata.

”Cum a fost astăzi, ca şi până acu, Luiza face 4 ani. Eu nu mai înțeleg rostul şi rolul acestui proces. Acesta este coordonat de Bucureşti. Ce s-a scris în acel rechizitoriu rămâne bătut în cuie. Au luat în considerație acuzaţiile pe care le-am făcut noi. Cum poate un judecător din provincie să treacă peste un arbitru, ca în fotbal, dacă ăla a fluierat penalty, ăsta a executat. Ce să vă mai spun… ce m-a deranjat aceleaşi prostii pe care le repeta Dincă de 4 ani de zile. Nişte prostii, afirmaţii nefondate care nu au avut susţinere niciodată. Acest proces când au venit cei de la Bucureşti am fost sigur că soarta acestui proces va fi altul.

Dincă ori îşi apără familia, ori cu scutul de la Decese, cu soldaţii de la Deveselu. După 5 zile au plecat soldaţii în America, apoi Iohannis. Toţi sunt complici pt că au avut interesul să acopere reţele, soldaţii americani. Dincă a recunoscut că s-a făcut o înţelegere, ca o să îi dea o pedeapsă mai mică, aduceţi-vă aminte ca Dincă nu făcuse niciun fel de declaraţii şi a doua zi a venit acel Barbu Daniel” , spune Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu.

Următorul termen în dosarul Caracal a fost stabilit de Curtea de Apel Craiova pentru data de 20 aprilie.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

30 Mar, 21:53

30 Mar, 21:31

IT&C –

30 Mar, 21:15

Ultima oră

Știri –

30 Mar, 21:10

30 Mar, 20:58

Video –

30 Mar, 20:48

Sursa: https://www.gandul.ro/stiri/video-un-nou-termen-in-dosarul-caracal-a-avut-loc-la-curtea-de-apel-craiova-avocat-s-a-pus-in-discutie-incuviintarea-de-noi-probe-19951995

Ultimă oră

Același autor