10.8 C
Braşov
vineri, 27 mai, 2022

Turiștii sunt revoltați! Sezonul de schi este compromis. „Toată lumea este foarte, foarte supărată”

Publicat la 4 ianuarie 2022, 23:11

Ultima modificare în 4 ianuarie 2022, 23:19

Turiștii au scos sume colosale din buzunar pentru a se distra în vacanța la munte, dar vremea nu a ținut cu ei. Copiii erau nerăbdători să schieze și să se joace în zăpadă, dar au avut parte doar de nămol.

Foarte mulți români au avut concediu în luna decembrie și au preferat să plece într-o escapadă la munte. Tinerii din toată țara s-au pregătit pentru taberele de ski din ianuarie, dar anul 2022 nu arată promițător.

Majoritatea taberelor au fost anulate din cauza noroiului de pe pârtii, zăpada se găsește doar la peste 2.000 de metri altitudine.

La începutul lui ianuarie, părinții și-au dus copiii la

, în Predeal, pentru a se da cu sania. Marea dezamăgire a fost când au ajuns la fața locului, nu exista zăpadă, iar pârtia era plină cu nămol.

″Și transportatorii pe cablu sunt foarte afectați, teleschiul, banda transportoare, schiorii, taberele, turiștii, toată lumea este foarte, foarte supărată. Acum ar fi trebuit să înceapă tabere cu copii mici care încă au vacanțe, ce să le oferim!?”, a pus Cristina Frențiu, administrator pârtie.

S-a terminat cu sezonul de schi pe 2022

“Chiar am avut o tabără de 60 de copii care au refuzat să mai vină, din cauza haosului care este pe pârtie.”, a declarat Valentin Mihalache, controlor bandă.

Pârtiile din

s-au deschis pe 24 decembrie, dar vremea nu a ținut cu pasionații de ski. Zăpada s-a topit, fiind peste 8 grade Celsius.

“Mi-ar fi plăcut mai mult să merg sus pe munte și să ningă în același timp, să mă dau cu schiurile.”, a mărturisit un turist.

Pe lângă străzi și

pline de nămol, turiștii au avut parte și de cozi uriașe la telecabină. Se poate schia numai în partea superioară a masivului Postăvaru, iar oamenii s-au trezit de la prima oră.

Cu o problemă asemănătoare se confruntă și administratorii pârtiilor de la Păltiniș, Sibiu. Aceștia au declarat că va fi un sezon foarte dificil și cu multe cheltuieli. Doar tunurile de zăpadă mai țin locația deschisă, dar vremea se anunță din ce în ce mai caldă.

Responsabilii din Păltiniș scot din buzunar zeci de mii de euro într-o lună pentru a ține sezonul de ski deschis. Aceștia au investit bani în 20 de tunuri de zăpadă, iar consumul electric este unul pe măsură.

“Este o iarnă atipică. Este extrem de cald. Dacă acum 10 ani în noiembrie aveam constant 10 zile chiar mai multe cu temperaturi de -10, -15 grade, acum iată că aceste temperaturi le-am avut, nici măcar atât de scăzute, le-am avut 3 nopți în care practic am reușit să facem zăpada care se vede.”, a spus Andy Fazekas, reprezentant resort ski din Păltiniș.

“Se schiază binișor, nu e la cele mai înalți parametrii pârtia, dar putem să ne facem treaba.”, a încheiat Cătălin Fărcaș, instructor de ski, potrivit

Sursa: https://evz.ro/turistii-sunt-revoltati-sezonul-de-ski-este-compromis-toata-lumea-este-foarte-foarte-suparata.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

Vaslui Plus