13.6 C
Braşov
vineri, 27 mai, 2022

Soluţie de plată care optimizează costul călătoriilor cu autobuzul în Braşov, Iaşi şi Constanţa

astăzi, 11:27

Mastercard, în parteneriat cu OTP Bank România şi Radcom, dezvoltator de echipamente şi soluţii complete de ticketing, au finalizat implementarea unei soluţii în România, care redefineşte plăţile pentru călătoriile cu transportul în comun.

Tehnologia pusă la dispoziţie de Mastercard agregă tranzacţiile pe o anumită perioadă, le interpretează şi determină un profil personalizat de călătorie pentru fiecare posesor de card, astfel încât acesta să plătească tariful optim.

Serviciul va fi disponibil tuturor posesorilor de carduri Mastercard, iar primele oraşe care vor beneficia, în premieră, de noua soluţie sunt Braşov, Constanţa şi Iaşi. Operatorii de transport public din aceste oraşe dispun deja de echipamente instalate în autobuzele din flota proprie.

Tranzacţiile sunt gestionate de sistemul OptiFare, dezvoltat de Radcom şi procesate de OTP Bank. Cele două instituţii gestionează agregarea, calcularea tarifului şi decontarea prin reţeaua bancară, în funcţie de tarifele implementate de fiecare operator de transport public.

„Soluţia pe care Mastercard a dezvoltat-o alături OTP Bank şi Radcom nu doar că le oferă posesorilor de card acces la cel mai bun preţ din piaţă pentru călătoriile cu transportul în comun; ci şi ajută operatorii să-şi eficientizeze operaţiunile şi să-şi optimizeze costurile, şi sprijină obiectivelor municipalităţilor privind creşterea gradului de utilizare a transportului public pentru decongestionarea traficului şi reducerea poluării”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România şi Croaţia.

„Soluţia tehnologică este similară cu cele mai avansate soluţii de plată disponibile în sistemele de transport public din marile oraşe ale Europei, iar introducerea în premieră pe piaţa din România ne face să fim mândri şi încrezători în succesul acesteia, ţinând cont de multiplele beneficii pe care le oferă atât operatorilor de servicii de transport public, cât şi utilizatorilor finali, posesori de carduri Mastercard”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct OTP Bank România, Divizia Afaceri.

„Să poţi călători fără grija biletului sau a unui abonament preplătit, ştiind în acelaşi timp că nu vei plăti mai mult ci din contră, că vei plăti exact ce ai consumat la cel mai bun tarif disponibil în oferta operatorului de transport devine noua normalitate în transportul public. Suplimentar, operatorii de transport public vor putea beneficia de cardurile deja emise în piaţă pentru a „activa” inclusiv abonamente subventionaţe, funcţionalitate care le va aduce importante reduceri de costuri, folosindu-se practic infrastructura de emitere şi gestiune furnizată deja de industria bancară. Soluţia se adresează tuturor operatorilor locali, regionali din România putând asigura într-un viitor apropiat interoperabilitatea serviciilor de transport”, a declarat Melinda Păunescu, Development Director Radcom.

Soluţia le asigură un beneficiu important şi operatorilor de transport public, pentru că permite reducerea considerabilă a costurilor asociate tranzacţiilor cu numerar şi o eficienţă mult mai bună.

Totodată, adminstraţia publică a oraşelor va dispune, astfel, de un instrument în plus pentru a stimula utilizarea transportului public, ceea ce facilitează fluidizarea traficului rutier, în special în situaţii excepţionale, precum şi reducerea gradului de poluare.

Posesorii de carduri Mastercard vor beneficia de servicii moderne de plată, la standarde europene. De aceeaşi experienţă unică se pot bucura şi turiştii, printr-o experienţă de plată simplificată şi accesarea serviciilor de transport public utilizând propriul card Mastercard. Soluţia permite achitarea celui mai bun preţ în raport cu perioada de timp petrecută pe o anumită rută, dar şi folosirea cardului Mastercard ca suport pentru abonamentele de transport.

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.

Sursa: https://www.news.ro/comunicate/solutie-de-plata-care-optimizeaza-costul-calatoriilor-cu-autobuzul-in-brasov-iasi-si-constanta-20688191

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

Vaslui Plus