14.4 C
Braşov
29 martie, 2024

Situație scandaloasă într-un spital din Orșova! Aparatură de 400.000 de euro, abandonată în cutii de carton. MOTIVUL HALUCINANT din spatele situației

Sursă Foto – Captura de ecran/Digi24

Publicat: 28/03/2023, 12:08

Situație revoltătoare într-un spital din Orșova. Aparatură medicală performantă de sute de mii de euro zace nefolosită în cutii, în timp ce spitalul a sistat internările, pentru că medicii au rămas fără materiale sanitare.

Toată situația inadmisibilă este din cauza unui conflict între primar și manager.

Un spital care are condiții bune și aparatură de ultimă generație nu poate trata pacienții.

Tot ce înseamnă bani pentru amenajări, autorizarea aparaturii și reactivi trebuie aprobați de consiliul de administrație al spitalului, lucru care nu se întâmplă.

din Orșova, bătaia de joc la adresa pacienților pare că nu are margini, deja nu mai e vorba de lipsuri, ci de conflicte cu iz politic în urma căror banii

sunt blocați.

Astfel încât, aparatura de 400 de mii de euro din bani europeni stă în cutii de trei luni.

„Aparatura o ștergem de praf pentru că nu putem să o utilizăm. Noi procedând în continuare la efectuarea endoscopiei pe un aparat vechi în blocul operator. Aici e ultima generație de RX mobil cu cap folist în ortopedie și traumatologie”, a spus Adrian Cican, manager Spitalul Orșova.

„Pentru pacienți înseamnă că o operație care necesită o osteosinteză, adică o fractură, necesită pus un material de osteosinteză și facută osteosinteza respectivă.

Eu dacă nu am posibilitatea să folosesc aparatul radiologic mobil, pacienții sunt trimiși, redirecționați către alte spitale mai mari, care au această posibilitate”, a spus Andrei Câmpean, medic ortoped.

„Suntem un spital bogat, dar sărac în realitate”

Spitalul are și un computer tomograf nou, dar și acesta este piesă de muzeu pentru că nu sunt aprobați banii pentru autorizări ca să poată funcționa.

„Nu avem acei reactivi și filmele necesare, fiind blocați de Consiliul de Administrașie și Primăria Municipiului cu banii, în condițiile în care noi totuși avem banii noștri, ai spitalului.

Suntem, cum s-ar spune, un spital bogat, dar sărac în realitate prin ceea ce se vede că sunt aparate care nu funcționează”, a mai spus Adrian Cican.

„Noi nu suntem sclavii Consiliului Municipal Orșova”

Situația pare incredibilă, dar e cât se poate de adevărată.

Conflictul dintre Admnistrația Locală și conducerea spitalului din

este vizibil încă de la intrarea în unitatea spitalicească, unde este pus mesajul: „Nu suntem sclavii Consiliului Municipal Orșova”.

Este un mesaj pe care îl văd toți pacienții care vin în acest spital, asta în cazul în care vin cu speranță că vor fi tratați.

Așa că, dacă

nu mai aveau materiale sanitare, decât să pună bolnavii în pericol, mai bine nu i-au mai primit.

„Eu am venit săptămâna trecută și am vrut să mă internez și am auzit că nu se mai internează.

Am văzut clienți carora li s-a spus: „Domnului vrei să te internezi: Trebuie neapărat să te internezi, dar doar la Turnu Severin sau la Caransebeș sau în altă parte. Aici nu se poate”. Nu am putut să ma internez aici deoarece nu se mai fac internări. Scurt”, a spus o pacientă.

„Ni s-au adresat și nouă întrebările, că suntem în prima linie cu pacienții. „De ce se întâmplă acest lucru: Cu ce sunt vinovați pacieții? De ce trebuie să sufere ei pentru aceste conflicte?”. Din păcate, noi mare răspuns nu putem să le dăm”, a spus Anwar Shabatat, medic, potrivit

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile – ucraineană-rusă.

Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

30 Mar, 21:31

IT&C –

30 Mar, 21:15

Știri –

30 Mar, 21:10

Ultima oră

30 Mar, 20:58

Video –

30 Mar, 20:48

30 Mar, 20:33

Sursa: https://www.gandul.ro/stiri/situatie-scandaloasa-intr-un-spital-din-orsova-aparatura-de-400-000-de-euro-abandonata-in-cutii-de-carton-motivul-halucinant-din-spatele-situatiei-19950595

Ultimă oră

Același autor