20.2 C
Braşov
sâmbătă, 13 august, 2022

Face rulote pentru că vrea să protejeze natura. Cum transformă un braşovean maşinile în case pe roţi

20 iunie 2022, 20:09

Dan Bucuraş transformă remorci şi maşini în case pe roţi pentru ca oricine vrea să petreacă o vacanţă în natură să se poată bucura de toate condiţiile

A pornit de la ideea protejării mediului şi a ajuns să construiască rulote pentru camioane, autoutilitare sau SUV-uri. Dan Bucuraş spune că multor români nu le pasă de mediu şi aruncă gunoaiele peste tot. Astfel, a pus la punct o semiremorcă dotată cu toate cele necesare unei ieşiri în natură, astfel încât proprietarul acesteia să nu mai fie tentat să arunce resturile la întâmplare.

„Am început să construim ceva remorcuţe cu care să ieşim în natură şi care să deţină toate dotările: chiuvetă, aragaz, frigider, acumulatori, cort, până şi un grătar. Cu aceasta ne putem deplasa oriunde dorim şi, chiar dacă întâlnim un teren accidentat, cu această remorcă putem merge acolo unde dorim”, explică Dan Bucuraş.

Braşoveanul spune că este un proiect din 2020 şi a fost nevoie să modifice de mai multe ori suspensia, puntea şi proţapul, deoarece remorca nu avea stabilitate la viteză. Acum, aceasta nu mai are probleme de acest fel.

„Avem un grătar cu alimentare automată cu peleţi. Se pot alege arome cu diferite scoarţe de copac: de vişin, de nuc, ce doreşte clientul. Este monitorizat wireless şi este căutat. Avem un depozit pentru haine, sticle şi tot felul de accesorii pe care le luăm cu noi în expediţii. În camera tehnică avem un panou de electric pompă de apă, încălzitor de apă, webasto, rezervor de combustibil, încărcătorul acumulatorului şi altele”, descrie braşoveanul remorca sa.

Avantajul este că acumulatorul se poate încărca atât solar, cât şi la priza din camping. Remorca are o butelie care este suficientă pentru două săptămâni de campare. Deasupra remorcii se deschide un cort de două persoane, iar totul cântăreşte puţin peste 400 de kilograme. Toate dotările se strâng, astfel încât pe drum nimeni nu-şi dă seama că este vorba de o adevărată rulotă, cu toate dotările şi nu de o remorcuţă.

O altă piesă de rezistenţă este un jeep folosit de armata elveţiană la câţiva ani după Al Doilea Război Mondial. Acesta este transformat complet şi acum are un dormitor cu pat pentru două persoane, o bucătărie şi, la fel ca în cazul remorcii, duş, frigider şi multe alte dotări.

În această perioadă, Dan Bucuraş transformă mai multe maşini de pompieri scoase din uz în Germania, dar construieşte şi mai multe rulote, dintre care unele vor fi utilate în atelierul său, iar altele vor merge în altă parte. Braşoveanul spune că, de când şi-a transformat primul autovehicul, nu a mai fost în concediu decât cu maşini prelucrate în atelierul său şi este foarte fericit.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Sursa: http://adevarul.ro/locale/brasov/face-rulote-vrea-protejeze-natura-transforma-brasovean-masinile-case-roti-1_62b0a8305163ec4271cd50cf/index.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

Vaslui Plus