10.8 C
Braşov
vineri, 27 mai, 2022

Drapelul Uniunii Europene a fost dat jos de pe Arcul de Triumf. Decizia a aparținut Guvernului și nu are legătură cu presiunile extremei de dreapta

Sursa: Pixabay

Publicat la 2 ianuarie 2022, 21:54

La începutul anului 2022, Franța a marcat un moment istoric important. Aceștia au preluat președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Pentru a sărbători evenimentul, Guvernul a decis să monteze un steag imens al UE pe Arcul de Triumf, însă acesta a fost dat jos destul de repede.

Decizia de a monta un steag imens al

pe Arcul de Triumf din Paris nu a fost deloc pe placul liderilor de dreapta. La doar o zi după arborare, steagul a fost dat jos, iar autoritățile susțin că decizia nu a fost o constrângere din partea liderilor de dreapta.

Montarea steagului imens UE pe Arcul de Triumf a marcat un moment important din istoria

și urma să fie dat jos, susține secretarul de stat pentru afaceri europene. Totuși arborarea a stârnit revolta și indignarea liderilor de dreapta francezi, dar și a extremiștilor.

”A fost prevăzut ca drapelul să fie dat jos în această duminică, nu stabilisem un moment exact”, a remarcat secretarul de stat pentru afaceri europene Clement Beaune, citat de Agerpres.

Decizia de a dat jos steagul Uniunii Europene nu a venit în urma presiunilor venite din partea liderilor de dreapta. Conform secretarului de stat,

și nu s-a produs nicio schimbare a planului inițial în ceea ce privește perioada în care drapelul va flutura deasupra Arcului de Triumf din Paris.

„Nu am cedat, nu a existat nicio schimbare de plan. Îmi asum deplin faptul că destinul Franţei este în Europa”, a comentat Clement Beaune.

Nu de aceeași părere este și Marine Le Pen, liderului extremei drepte. Sâmbătă, atunci când

, acesta a susținut că se va adresa Consiliului de Stat în vederea înlăturării drapelului. Duminică, după ce steagul a fost dat jos de pe Arcul de Triumf din Paris, Le Pen a mărturisit că Guvernul a luat această decizie din cauza presiunilor venite din extrema dreaptă.

„Guvernul a fost nevoit să dea jos drapelul UE de pe Arcul de Triumf, o frumoasă victorie patriotică la începutul lui 2022”, a declarat duminică, după ce steagul imens al Uniunii Europene a fost dat jos, Marine Le Pen, liderului extremei drepte.

Sursa: https://evz.ro/drapelul-uniunii-europene-a-fost-dat-jos-de-pe-arcul-de-triumf-decizia-a-apartinut-guvernului-si-nu-are-legatura-cu-presiunile-extremei-de-dreapta.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

Vaslui Plus