3.8 C
Braşov
1 mai, 2024

Ciolacu, discuții cu oamenii de afaceri din Qatar despre INVESTIȚII la Autostrada Comarnic-Brașov/Nu se poate face decât în PARTENERIAT public-privat

Publicat: 17/04/2024, 17:56

Premierul Marcel Ciolacu a avut pe agenda discuțiilor cu oamenii de afaceri din Qatar investiții în Portul Constanța, Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara, Autostrada Comarnic-Brașov și modernizarea căii ferate Predeal-Brașov.

Marcel Ciolacu a avut întrevederi cu Șeicul Faisal bin Qassim al-Thani, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din Qatar, cu reprezentanții Autorității de Investiții din Qatar (QIA), fondul suveran de investiții al Statului Qatar, și cu cei ai Qatari Industrial Manufacturing, în cadrul cărora au fost aduse în discuție interesele comune și posibilitățile de cooperare.

O dimensiune importantă a vizitei efectuate de delegația română condusă de premierul Marcel Ciolacu în Qatar a reprezentat-o componenta economică, investiții în Portul Constanța, Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara, Autostrada Comarnic-Brașov și modernizarea căii ferate Predeal-Brașov fiind pe agenda discuțiilor, a transmis Executivul.

La finalul întrevederilor, premierul a precizat că Autostrada Comarnic-Brașov nu se poate face decât prin parteneriat public-privat. Ciolacu a menționat, răspunzând unei întrebări, că nu se acordă facilități fiscale investitorilor.

Din punctul meu de vedere și al ministrului Transporturilor, nu se poate face decât prin parteneriat public-privat, cu un fond de investiții. Prin parteneriat public-privat nu se dau facilități. România are facilități fiscale și Ministerul de Finanțe, știți foarte bine, care se aprobă de către Comisie, a transmis premierul.

Guvernul arată că un subiect important a fost cel al Portului Constanța, care oferă noi oportunități logistice competitive, devenind cel mai important hub de distribuție al UE la Marea Neagră pentru Europa Centrală și de Est odată cu reconfigurarea rutelor logistice.

Tot în domeniul infrastructurii, prim-ministrul și reprezentanții statului Qatar au discutat și despre investiții în dezvoltarea capacității Aeroportului Internațional Traian Vuia din Timișoara, finanțarea construcției autostrăzii Comarnic-Brașov și modernizarea căii ferate Predeal-Brașov.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri politice –

17 Apr, 19:11

Actualitate –

17 Apr, 19:08

Știri externe –

17 Apr, 19:00

Ultima oră

17 Apr, 18:46

17 Apr, 18:30

17 Apr, 18:24

Sursa: https://www.gandul.ro/politica/ciolacu-discutii-cu-oamenii-de-afaceri-din-qatar-despre-investitii-la-autostrada-comarnic-brasov-nu-se-poate-face-decat-in-parteneriat-public-privat-20188569

Ultimă oră

Același autor