7.5 C
Braşov
29 martie, 2024

Biroul de Operațiuni Speciale Brașov al Ministerului de Interne, percheziționat de DNA

10:41, 18 mai 2022

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, compromiterea intereselor justiției, favorizarea făptuitorului și infracțiuni de fals, comise în cursul anilor 2020 și 2022, anunță oficial DNA.

În cursul zilei de 18 mai 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în cinci locații situate pe raza județului Brașov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Instituția publică percheziționată de anchetatorii DNA ar fi Biroul de Operațiuni Speciale Brașov iar în cadrul acestui dosar în care se fac perchezițiile ar fi vizați lucrători ai acestei instituții.

Persoane din această instituție ar fi divulgat date operative și de esență din anchete ale DNA către persoane vizate de Direcție în dosare de mare corupție.

Birourile de Operațiuni Speciale fac parte din Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul MAI care pune în executare ordonanțele procurorilor, mandatele instanțelor de interceptare, înregistrare ambientală, supraveghere operativă, fotografiere de la distanță, localizare și alte asemenea activități de documentare informativă în dosarele procurorilor și polițiștilor judiciari.

Sursa: https://www.curentul.info/actualitate/biroul-de-operatiuni-speciale-brasov-al-ministerului-de-interne-perchezitionat-de-dna/

Ultimă oră

Același autor