3 C
Braşov
luni, 6 decembrie, 2021

CONAF: Cetatea de Scaun a Sucevei găzduieşte a patra dezbatere publică naţională „Turismul Românesc: Între impas şi oportunitate”

2021-10-20 12:21:59

Susţinerea şi prioritizarea sectorului turistic în cadrul economiei naţionale, investiţiile publice şi private, reducerea evaziunii fiscale în turism, digitalizarea şi impactul noilor tehnologii în acest domeniu, promovarea turistică inteligentă, precum şi parteneriatul echitabil public-privat sunt doar câteva dintre măsurile care vor fi dezbătute pe larg în cadrul unui eveniment organizat la Suceava.

Dezbaterea publică „Turismul românesc: Între impas şi oportunitate” este organizată de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Alianţa pentru Turism, Federaţia Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est şi Asociaţia Naţională a Antreprenorilor, cu scopul de a identifica soluţii care să susţină turismul românesc ca axă prioritară de dezvoltare economică.

Potrivit CONAF, evenimentul aduce faţă în faţă autorităţile locale cu mediul de afaceri, reprezentanţi din domeniul turistic la nivel regional şi naţional, în dorinţa de a găsi oportunităţi de creştere şi dezvoltare a turismului, în toate formele sale: religios, balnear, istoric, de agrement, ospitalier.

„După trei dezbateri în cele mai importante centre turistice din ţară, Constanţa, Braşov, Vâlcea, poposim la Suceava pentru a completa şi schiţa foaia finală de parcurs, rezultată în urma discuţiilor cu autorităţile locale şi antreprenori importanţi, ancoraţi în realitatea românească. După mai bine de 18 luni, timp în care turismul românesc a fost în convalescenţă, după eforturi imense pentru a susţine relansarea acestui segment economic, realitatea demonstrează ca există o legătură de cauzalitate şi interdependenţă între gradul de vaccinare, promovarea imaginii şi revenirea turismului. Din păcate, la ambele capitole stăm prost şi revenirea pare tot mai grea fără un efort conjugat din toate părţile”, a afirmat Cristina Chiriac, preşedintă CONAF.

La rândul său, Liliana Agheorghicesei, preşedinta Federaţia Femeilor de Afaceri din Regiunea de Nord-Est şi prim-vicepreşedintă CONAF a declarat că prioritatea zero este să fie salvat turismul şi agenţii economici din toate sectoarele de activitate ale acestei industrii importante pentru economia naţională.

„Seria acestor întâlniri dedicate deblocării impasului turismului din România şi conştientizării imensului potenţial pe care îl are ca vehicul de dezvoltare a ţării ne-au arătat cât de important este să ne mobilizăm şi să colaborăm în căutarea soluţiilor şi implementarea acţiunilor. Mă bucur că întâlnirile noastre continuă şi cred cu tărie că astfel putem construi planuri şi programe practice”, a afirmat preşedintele Alianţei pentru Turism, Dragoş Anastasiu.

Potrivit CONAF, turismul reprezintă pentru România sectorul economic care dispune de un valoros potenţial de dezvoltare, neexploatat încă suficient, şi este o sursă de atracţie atât a investitorilor, cât şi a turiştilor străini. În raport cu potenţialul turistic, dar şi comparativ cu statele vecine, ponderea turismului românesc în PIB este mică, la fel şi profitul obţinut de întreprinzătorii în turism. În perioada pandemică actuală, turismul a suferit pierderi importante.

„Fiind unul dintre motoarele principale de creştere economică a României, turismul va trebui susţinut şi dezvoltat la capacitate sporită. Susţinerea şi prioritizarea sectorului turistic în cadrul economiei naţionale, investiţiile publice şi private, reducerea evaziunii fiscale în turism, digitalizarea şi impactul noilor tehnologii în acest domeniu, promovarea turistică inteligentă, precum şi parteneriatul echitabil public-privat sunt doar câteva dintre măsurile care vor fi dezbătute pe larg în cadrul evenimentului organizat la Suceava.”, se mai precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, proiectul „Turismul românesc: Între impas şi oportunitate” va continua în noiembrie la Cluj şi în decembrie la Bucureşti.

„Demersul vine în sprijinul operatorilor din turism şi servicii conexe, în vederea identificării de soluţii la problemele cu care aceştia se confruntă şi cu scopul poziţionării turismului românesc pe axa de dezvoltare sustenabilă. Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin subliniază că a iniţiat acest proiect naţional în contextul în care turismul, lovit crunt de criza coronavirus, caută soluţii pentru revenirea la normalitate”, se mai spune în comunicat. AGERPRES/(AS – autor: Nicoleta Bănciulea, editor: Mariana Nica, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: https://www.agerpres.ro/economic-intern/2021/10/20/conaf-cetatea-de-scaun-a-sucevei-gazduieste-a-patra-dezbatere-publica-nationala-turismul-romanesc-intre-impas-si-oportunitate–799689

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

Vaslui Plus