3 C
Braşov
luni, 6 decembrie, 2021

Mărturiile cutremurătoare ale unui fost fotbalist. A fost bătut și înjunghiat

Publicat la 18 octombrie 2021, 23:18

Laurențiu Lică a ajuns la frumoasa vârstă de 45 de ani și are o carieră în fotbal de excepție, fiind fost jucător la Dinamo și la alte echipe internaționale. Viața sa a avut părți frumoasă, însă a trecut și printr-o situație extrem de cumplită atunci când a fost înjunghiat cu o sabie chiar de nașul său de cununie. Scenele cutremurătoare au avut loc în 1997, însă abia acum fostul fotbalist a povestit cu lux de amănunte cum s-au petrecut lucrurile.

Laurențiu Lică a avut o carieră în fotbal impresionantă. În anul 1997, când s-a petrecut înjunghierea, era jucător la clubul Donawitzer SV Leoben, Austria. Dumitru Florian, om din anturajul interlopului Fane Căpățână, nașul de cununie al fostului dinamovist, este cel care a comis fapta. Fotbalistul susține că evenimentul a avut loc chiar cu câteva zile înainte ca el să plece în Croația, fiind dorit de clubul Hajduk Split.

a povestit pentru GSP Live modul în care au decurs evenimentele în seara de 9 mai 1997. Toată întâmplarea nu ar fi avut legătură cu sportivul, ci cu tatăl acestuia, însă soarta a avut alte planuri. Laurențiu Lică a povestit că Fane Căpățână și câteva dintre rudele sale au mers la barul „Caprice” din București pentru a-l căuta pe Alexandru Lică, zis „Belmondo” tatăl său. Acesta l-ar fi bătut pe socrul lui Fane Căpățână, Marian Dumitru, zis „Cămătaru”.

În urma acestei încăierări din bar, Laurențiu Lică a fost înjunghiat de șapte ori cu o sabie artizanală cu lungimea de aproximativ un metru. Dumitru Florian, nașul fostului dinamovist, a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru tentativă de omor, iar un an mai târziu a fost arestat și Fane Căpățână.

„Tatăl meu a fost mai mult decât un interlop, a fost un lider, la un nivel înalt. Au vrut să-i demonstreze ceva tatălui meu și m-au atacat pe mine. (Tatăl nașului) nu a fost bătut, nu poți să bați un om bătrân. L-am gonit, ne-am înjurat, și a plecat acasă. Acum, ce le-o fi spus ei copiilor… au venit hotărâți, m-au găsit pe mine în bar, un copil de 20 de ani. Eram singur”, a început Laurențiu Lică povestea.

Lică s-a ridicat râzând după ce a fost înjunghiat de nașul său

Fostul dinamovist susține că tatăl nașului său nu a fost bătut. A existat un conflict cu acesta, însă nu s-a ajuns la agresiune fizică, ci doar verbală. Atunci când clanul advers a venit peste el, acesta se afla la o masă de biliard, împreună cu un prieten. Laurențiu Lică susține că 15 bărbați au tăbărât pe el și au început să îl bată. Nașul său de cununie a înfipt sabia în el, la 1,5 mm de inimă. A fost bătut crunt și tăiat în mai multe zone ale corpului. Din fericire pentru el, un miracol i-a salvat viața.

„Au intrat peste mine, direct cu bătaie. Dacă mă tăiau sau mă băteau, OK, găseam și noi o modalitate să ne răzbunăm. Dar fostul naș a înfipt sabia în mine! Ăștia erau oameni de iertat? Am scăpat ca printr-un miracol. Unul m-a tăiat la arcadă, mi-a tăiat o venă, mi-au perforat plămânul, sabia a trecut la 1,5 mm de inimă. Norocul meu a fost că nu mi-am pierdut cunoștința. Mi-au dat cu bâte în cap”, a povestit fostul dinamovist.

Laurențiu Lică susține că, deși a fost bătut crunt și înjunghiat, s-a ridicat râzând și a încercat să nu intre în panică. A ieșit afară din bar, iar tatăl unui copil de la

l-a văzut și l-a dus de urgență la spital cu mașina proprie. Această bătaie i-a afectat cariera de fotbalist, având nevoie de o pauză de un an. A revenit ulterior pe teren, iar în 2005 s-a retras din fotbal.

„Când au plecat, m-am ridicat râzând, dar țâșnea sângele din mine ca din cișmea. Încă un noroc: nu am intrat în panică. La cum pierdeam sângele, dacă-mi pierdeam cunoștința nu mă mai trezeam. Am ieșit din cafenea plin de sânge, a venit un părinte al unui copil de la Dinamo și întreabă: «Lică, ce e cu tine așa?» M-a băgat în mașină și m-a dus la spitalul Floreasca”, a spus în încheiere Lică.

Sursa: https://evz.ro/marturiile-cutremuratoare-ale-unui-fost-fotbalist-a-fost-batut-si-injunghiat.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

Vaslui Plus