14.6 C
Braşov
vineri, 22 octombrie, 2021

Maghiarii îi invită pe români să se bucure împreună de tradiţiile ungurilor din Braşov şi Ţara Bârsei. Pe lângă muzică şi dans vor fi bunătăţi de nerefuzat

15 septembrie 2021, 17:44

Între 12 şi 19 septembrie, Braşovul găzduieşte Zilele Culturale Maghiare. Din 16 septembrie încep concertele, spectacolele şi degustările de bunătăţi

A XI-a ediţie a Zilelor Culturale Maghiare va aduce o serie de evenimente în zona Centrului Istoric al Braşovului, în perioada 12-19 septembrie. Comunitatea maghiară din Braşov şi din toată Ţara Bârsei vine în faţa locuitorilor oraşului cu tradiţiile şi valorile care o definesc. Anul acesta, evenimente din sărbătoare se vor desfăşura şi în Piaţa Sfântul Ioan, pe lângă cele majore, din Piaţa Sfatului.

„Vom avea concerte mari, cu Apostol, joi, de la ora 19:00, sau Zoltan Erika, regina pop-ului şi a discotecii maghiare, retro, un fel de CC Catch a Ungariei, va veni vineri. Sâmbătă va veni tot o formaţie din Ungaria, Zanzibar, iar duminică este celebra formaţie Beatrice, cunoscută chiar şi de români, deoarece cântă la multe nunţi la care iau parte şi etnici români”, a precizat organizatorul evenimentului, Toro Tamas.

La Liceul Aprily Lajos vor avea loc concerte ale unor artişti locali, însoţite de degustări de produse tradiţionale ungureşti.

„Putem să gustăm bunătăţi ungureşti: langoşi, kurtos-i, ciolan, gulyas. De vineri până duminică putem gusta aceste preparate, la hub-ul care va fi la liceu şi unde se va putea ajunge atât din strada Mureşenilor numărul 27, cât şi de pe strada După Ziduri, din parcarea aflată în faţa Bibliotecii Judeţene”, a mai spus Toro Tamas.

Festivalul Zilelor Culturale Maghiare cuprinde şi anul acesta peste 50 de activităţi culturale: concerte, spectacole, expoziţii, prezentări de carte, activităţi sportive, degustări de vinuri şi produse gastronomice, târg de meşteşuguri şi produse tradiţionale, dansuri populare, jocuri şi concerte pentru copii.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/brasov/maghiarii-invita-romani-bucure-impreuna-traditiile-ungurilor-brasov-Tara-barsei-muzica-dans-vor-bunatati-nerefuzat-1_6141ffb35163ec427142af65/index.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

Vaslui Plus