20.2 C
Braşov
duminică, 19 septembrie, 2021

O femeie de 160 de kilograme a adus pe lume un bebeluş sănătos, la maternitatea din Sfântu Gheorghe

14 septembrie 2021, 15:10

O covăsneancă de 160 de kilograme a adus pe lume, prin cezariană, un bebeluş, la maternitatea din Sfântu Gheorghe. Cei doi sunt bine şi au plecat acasă la 6 zile de la naşterea copilului

O femeie de 160 de kilograme a născut, cu bine, un copil la maternitatea din Sfântu Gheorghe. Micuţul are aproximativ 5 kilograme şi 59 de centimetri şi, în ciuda faptului că mămica suferă, printre altele, de diabet zaharat, bebeluşul este sănătos şi a putut pleca acasă alături de mama sa.

Naşterea a fost una dificilă, din cauza afecţiunilor de care suferă femeia. Chiar dacă tânăra de 32 de ani nu se află la prima naştere, având acasă încă doi copii, operaţia cezariană a fost dificilă din cauza obezităţii de gradul III, de care suferă mama. Cu toate acestea, echipa de la Sfântu Gheorghe s-a descurcat foarte bine şi operaţia a decurs fără complicaţii.

Echipa operatorie a fost una numeroasă, fiind necesară prezenţa a 3 medici primari ginecologi, un medic rezident, un medic primar ATI, un medic neonatolog şi alte 8 cadre auxiliare (asistente, moaşe, infirmiere). Mămica, originară din judeţul Covasna, a plecat acasă împreună cu bebeluşul, la numai 6 zile de la naşterea micuţului.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/brasov/o-femeie-160-kilograme-adus-lume-bebelus-sanatos-maternitatea-sfantu-gheorghe-1_61408cbb5163ec4271383ebf/index.html

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Social Media

Vaslui Plus